Planering för pedagogiska program

Just nu planerar Domkyrkoförsamlingens medarbetare för verksamheten i Domkyrkoforum. En idé är att inbjuda grupper att bygga valv.

När Lunds domkyrka fyllde 850 år, 1995, inbjöd Domkyrkoförsamlingen till några skolprogram som bland annat innehöll ett moment där eleverna fick pröva på att konstruera och bygga ett valv. Valven är i sin enkelhet och skönhet en avancerad konstruktion där varje sten fyller en uttänkt funktion. Under ledning av Lone Mogensen prövade några av församlingens medarbetare på att vara valvbyggare en septemberförmiddag. Nedan kan du se (en mörk och suddig) mobilkamerabild från valvbygget. När Domkyrkoforum öppnar beräknar vi kunna erbjuda ett flertal olika nyutvecklade pedagogiska program för såväl förskola, skola och vuxna.