Konfaträff – döden (Duffy)

Dagens konfaträff med Duffy-gruppen var något av en absurd upplevelse. En blandning av trötthet, överskottsenergi och glatt humör gjorde att både konfirmander och ledare emellanåt fick andnöd pga. allt skratt. Trots en vis brist på seriositet emellanåt fick vi ändå möjlighet till en del allvarliga reflektioner och tankar också.

Men först fick Konfirmanderna sammanfatta sin hemuppgift som de fått sen förra träffen som gick ut på att de skulle betygsätta olika ställen att be på. Konfirmanderna fick en lista på platser och tillfällen som de skulle be vid och sedan välja sina favoriter och dissa de värsta. En majoritet av konfirmanderna verkade tycka att det bästa tillfället för bön var när man lyssnade på bra musik eller när man låg i sängen. Sämst var när man kollade på tv.

Vi började sedan med temat för dagen, döden, och inledde med att se på musikvideon till Black Label Society’s låt In This River och diskuterade sedan de frågor som den hanterar, döden och livet efter döden. Konfirmanderna fick här dels fundera över låtens innebörd men även diskutera kring vad de själva trodde skulle hända efter döden.

Konfirmanderna fick även gå en ”tipsrunda” i huset (St. Mikael) där de fick svara tänka på olika frågor kring livet och döden och försöka att tillsammans komma överens om svaren. Dessa frågor diskuterade vi sedan vidare när alla var samlade igen. Alla fick även chans att göra en bild som de skulle kunna tänka sig att ha på sin egen dödsannons (vilket förhoppningsvis ligger långt in i framtiden).

Sedan blev cdet dags för mysig andakt där vi lyssnade på Ozzy Osbournes See You On The Other Side och fick lyssna på När Carl och Olof spelade lite live akustisk tolkning av System Of A Down.

Samanfattningsvis var det en trött, smått knas och framförallt väldigt rolig träff!

Till helgen åker både Ozzy och Duffy på läger på Åhusgården tillsammans, det ser vi redan fram emot!

Ha det bra till dess!

/Patrik Kristiansson