Konfaträff – terminsavslutning

I tisdags hade 24-äventyren terminsavslutning och det firade vi med julmys i mängder! Konfirmanderna fick inleda träffen med att kollla på första avsnittet av Itzaks julevangelium. Under tiden så föreberedde ledarna ett julspel som skulle handla om Jesu födelse samt händelserna däromkring.  Det blev en blandning av allvar och humor och konfirmanderna verkade uppskatta det.

För att sätta konfirmandernas kunskaper på prov (och för att det är kul) hade vi även ett julquiz med julmusik och dylikt. Vi avslutade sedan med en andakt där Hjalmar sjjöng och spelade piano. Eller slut var det egentligen inte, bara för konfirmanderna.

Vi ledare hade efter konfaträffen nämligen en julfest tillsammans där vi firade en lyckad termin. Då många av oss var hungriga efter konfaträffen tyckte Fredrik och Rickard att Pizza var en god idé, sagt och gjort så åt vi alla tillsammans, hade trevligt och snackade skit. Efter det hade några ledare föreberett lite olika aktiviteter för oss. Vissa bakade pepparkakor, andra spelade sällskapsspel och några gjorde lite julpyssel. Allt detta ackompanjerades till klassiska juldängor och en allmän glad känsla över att vi tillsammans lyckats ro första terminen i land.

När träffen led mot sitt slut var det dags för julklappar! Alla hade köpt varsin present som vi sedan Isak (jultomten) delade ut till någon annan. Fredrik och Rickard hade även de lite presenter de ville dela ut till ledare och de avslutade sedan dagen med att tacka för denna termin och önska god jul.

Detta till trots så är ju faktiskt inte terminen helt slut än! På söndag firar vi i dem 24-äventyren nämligen temamässa tillsammans i domkyrkan och då tycker vi att alla som vill och kan ska våga trotsa snökaoset och vara med, ”the more the merrier” som en man i grönt lär ha sagt för många många år sen.
Ha det bra till dess!

/Patrik