Konfaträff – Bibeln (Ozzy)

 

Nu börjar terminen verkligen dra igång här på de 24 äventyren! Förra veckan hade sommarkonfirmanderna sin första träff för terminen och i tisdags hade höst/vår-gruppen sin första tisdagsträff för terminen. Denna veckan var det Ozzy-gruppen som träffades och dagens tema var något så spännande som Bibeln.

Som ni kanske redan förstår så är inte alla unga idag så jätte bevandrade i Bibelns historier (även om vi flera gånger blev imponerade av deras kunskaper kring den) så målet för dagen var framförallt att försöka introducera den för dem och ge en bild av hur pass mycket man kan hitta i den.

Vi blandade textläsning med dramatiseringar och frågesporter. Ena stunden fick konfirmanderna försöka sätta genrer på olika böcker (romantik – höga visan, deckare – domarboken osv.) och nästa fick de spela upp egna skådespel baserade på olika passager i Bibeln. När ett antal böcker blivit lästa och diskuterade avslutade gubbarna Fredrik och Rickard med att sätta konfirmander och ledare på test då de hade valt ut ett antal filmer och låtar som de tyckte hade koppling till olika bibelböcker vi jobbat med. Konfirmanderna skulle sedan försöka lista ut vilka filmer/låtar som hörde samman med respektive bok och Fredrik och Rickards underliga idéer till trots så lyckades de riktigt bra!

Dagens andakt var lite annorlunda då tre stycken av ledarna höll vittnesbörd om vad bibeln bettyde för dem i vardagen och för tron. Hjalmar spelade även piano och sjöng och vi lyssnade på låten Book Of Brilliant Things (med tankarna på bibeln såklart) av gruppen Simple Minds.

Vi var nog många som tyckte det kändes skönt att ha kommit igång igen, det var många kära återseenden och fler lär det bli nästa vecka då Duffy-gruppen har sin terminstart.

Vill även passa på att tipsa om vår facebook sida där ni kan hålla er up to date med vad som händer hos de 24 äventyren, och så fort vi får tummarna loss kommer vi även att börja lägga upp lite bilder och dylikt från träffarna.

Ta hand om varandra tills dess!

/Patrik Kristiansson

24 äventyren på facebook:

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/24-Aventyren/165763336767509