Bibelutdelning och ledarsändning

I tisdags var det en stor dag för både ledare och konfirmander i de 24 Äventyren. För konfirmanderna var det bibelutdelning och för de ”nya ledarna” var det ledarsändning. Allt tog plats i domkyrkans krypta en högtidlig tisdag eftermiddag!

Konfirmandernas bibelutdelning stod självklart i centrum, och efter att de samlats på st. Mikael gav de sig nästan genast iväg till domkyrkan där ledarna hade förberett. Vi inledde mässan med att Vera spelade live musik och Karin läste ett bibelstycke. Sedan blev det Fredrik och Rickards tur att dela med sig av visdomsord kring bibeln och att växa med den, allt var väldigt fint.

Konfirmanderna fick sedan ställa sig i en halvcirkel och alla ledare i de 24 Äventyren hjälptes åt att dela ut biblar till konfirmanderna. I varje bibel hade vi lagt en lapp med bra kapitel och verser i bibeln som kunde hjälpa konfirmanderna att komma in i sitt bibelläsande.

Fokus flyttades sedan till ledarna, eller snarare till de ledare som börjat med ledaruppgiften i höstas. Dessa ”novischer” ,som vi har kallat dem, har under hösten fått tjänstgöra på ett visst antal träffar och idag blev de officiellt och högtidligt utsedda till fullfjädrade ledare! Återigen fick vi höra lite kloka ord och Fredrik och Rickard passade på att tacka för hösten. Sedan delade de äldre ledarna ut ledartröjor och böcker till dem. Tröjan är en hoodtröja med 24 Äventyren tryckt på ryggen och boken är Fredriks hållplats för själen.

Det var allt för dagens träff, vi hoppas att alla konfirmanderna verkligen kommer ta tillvara på sina biblar och att ledarna ska växa i sina uppgifter!

Imorgon (lördag) ska konfirmander och ledare på pilgrimsvandring, från Dalby kyrka till Lunds domkyrka, överlever vi det så lovar jag att vi ska avlägga raport…

Håll tummarna för oss och ta hand om varandra!
/Patrik Kristiansson