På besök hos Maria Magdalena kyrka

I tisdags fick församlingen i Maria Magdalena kyrka fint besök av oss ledare och konfirmander i de 24 Äventyrens konfirmation. Ett besök som med åren har blivit en tradition oss emellan.

Vi samlades i kyrkan som ligger ute på Östra Torn och efter att ha samlat ihop alla konfirmander så gav vi Maria Magdalenas ungdomsledare kommandot, de hade nämligen fixat ett fullspäckat schema åt oss. Det började med lite smått galna lekar och det med betoning på galna. Dels en annorlunda version av pjet där den som jagade skulle göra sitt bästa för att imitera ett monster och även en pose-lek där man i par skulle ställa sig i alla möjliga och omöjliga poser på kortast tid.

Efter lekarna blev det lite mer allvar på tillvaron, konfirmanderna fick i grupper gå en slags vandring genom kyrkan bland olika stationer. Detta påminde mycket om de upplevelsevandringar som vi har gjort på de 24 Äventyren där konfirmanderna på varje station får fundera över olika saker som tro, liv osv.

Slutstationen var såklart Maria Magdalenas altare och vi samlades slutligen allesammans i en enorm halvcirkel kring det (ungefär en 70 pers alla inräknade) och fira gudstjänst tillsammans.

Eftermiddagen/kvällen var både rolig och lärorik. För konfirmanderna var det en chans att träffa andra konfirmander som gör samma resa genom tro och kyrka som de själva gör och för oss ledare blev det en chans till inspiration.

Som sagt är detta besök en återkommande tradition som vi genomför varje år, till dess att vi ses igen önskar vi Maria Magdalena församlingen allt väl!

För Domkyrkans unga händer mycket nu framöver, på söndag är det mässa och liberiet och på tisdag träffas sommarkonfirmanderna för tredje gången.

Till dess, ha det bra!

/Patrik K