Nu gör vi ALLT för att utrota hungern

Aldrig förr har vi varit så rika i världen ändå går går miljontals barn omkring och är hungriga varje dag. 16 000 barn dör varje dag till följd av hunger. Så kan vi inte ha det. Fram till den 17 april pågår fastekampanjen till Svenska kyrkans internationella arbete – Hela välden. Var med och gör ALLT för att utrota hungern!

Varje morgon går miljontals barn hungriga till skolan. Hungern gör det svårare för dem att koncentrera sig. Och den påverkar inlärningen. Människor som är undernärda blir oftare sjuka, har svårt att följa utbildningar och hela samhällets ekonomi hämmas. Och omvänt – människor som kan äta sig mätta blir friskare och kan både förbättra sina egna liv och bidra till samhällets utveckling.
Mat är både ett av människans mest grundläggande behov och en mänsklig rättighet. Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete antar utmaningen att stå på de hungrigas sida. De flesta som är hungriga, sju människor av tio, bor på landsbygden och är beroende av jordbruket. Många av dem kan inte odla tillräckligt med mat trots att de arbetar mycket hårt.
Du kan ge din gåva på många olika sätt, både i Lunds domkyrka och direkt via webben. Köp en gris eller fruktplantor i Svenska kyrkans webbshop, lägg ett bud på en vara i Svenska kyrkans egen avdelning på Tradera (alla intäkter tillfaller insamlingen) eller sätt in ditt bidrag på pg 90 01 22-3. Du kan läsa mer om insamlingen – och vad dina pengar går till – på Svenska kyrkans nationella hemsida.Tack för ditt bidrag. Tack för att du gör ALLT för att utrota hungern!