Konfirmandläger: Fredag kväll

Just nu är Domkyrkoförsamlingens höst- och vårkonfirmander på helgläger på Åhusgården. Trots att klockan snart är 23.00 återstår än mycket av dagens program.

Klockan 16.30 på fredagseftermiddagen gick bussen från Lund full med förväntansfulla konfirmander och ledare. Väl framme i Åhus väntade gårdens alla personal vid dukade Tacobord. Minst sagt en välkommen start på ett läger. Första passet ägnades åt konfirmandernas redovisning. Redovisningen är något som ska sammanfatta konfirmandåret och som ska framföras vid konfirmationsmässan i Lunds domkyrka i början av maj. Hela redovisningsidén knäcktes och utifrån ett antal väl valda låtar kommer redovisningen att ta med gudstjänstfirarna på en resa från… ja vilken resa det ska bli får bli en hemlighet. Vad vi redan nu kan avslöja är att det hela kommer att sluta med “Born This Way” (fundera på vad det mysteriet!).

Just nu är leken i full gång, några konfirmander ha redan doppat huvudet i den klassiska mjölskålen på jakt efter sockebiten medan andra är i full färd att ta reda på vad man kan göra med med en marsmallow. Om en stund är det dags för kvällsandakt ackompanjerad av Bon Jovi och den fantstiska låten “Santa Fe”.

Förresten – titta in på Domkyrkans sida på Bambuser, där finns en film som visar några konfirmander i full färd med tankar kring redovisningen.