24 äventyren uppdaterar, Maj 2011

Hejsan kära bloggläsare! I bloggen har det varit lite tomt på sistone, men trots det har det varit en hel del action denna maj månad 2011.

Först och främst hade vi såklart höst- och vårkonfirmandernas stora dag, konfirmationen! Det blev en underbar konfirmation med soligt väder, glada konfirmander och en kyrka fullsatt med stolta föräldrar, släktingar och vänner. För er som missade konfirmandernas redovisning (och då missade ni verkligen något) så var det en resa genom livets olika skeenden. Teman som kärlek, lycka, sorg, ondska, tro m.m. Blev tolkat av konfirmanderna genom olika pjäser och ett avslutande sångnummer. Sången som spelades var en akustisk version av Lady Gagas ”Born This Way”. Det är en låt som handlar om att vara stolt över sig själv och vara den som Gud skapat en till att vara, en tanke som även gick genom hela redovisningen.

Efter handpåläggningen och resten av formaliteterna gick konfirmanderna ut i procession för att bege sig över till utanför norra porten, där möttes de åter upp av familj och vänner och många kramar och gratulationer utbyttes. Efter att alla ledare och konfirmander sedan ställt upp på gemensam gruppbild kom insikten att konfirmandernas tid i de 24 Äventyren faktiskt var över, en insikt som såklart alltid skapar lite nostalgiska känslor, den glada dagen till trots!

Men vi blickar nu framåt i de 24 Äventyren! Ozzy och Duffy konfirmanderna har blivit konfirmerade och nu väntar en ny grupp, sommarkonfirmanderna. Självklart hoppas, och vet vi, dock att vi kommer att få se många av höst- och vårkonfirmanderna till nästa terminsstart, då som ungdomsledare.

Och på tal om sommarkonfirmander så var den senaste träffen i tisdags en viktig dag för dem. Träffen var dels tänkt som en mjukstart inför sommaren, att lära känna varandra lite bättre och komma in lite mer i ”konfastämningen”. Men främst var detta dagen då konfirmanderna, under högtidliga former, fick ta emot sin egen Bibel. Nytt för i år var att det är den nya upplagan av Bibeln utgiven av Fredrik Beverhjelm  (24 Äventyrens konfirmandpräst) och Rickard Bonnevier (Lunds Domkyrkas informatör, som även han är med och styr 24 Äventyren). Bibeln har de jobbat med i över ett år och är i princip helt nyutgiven.

Eftersom Fredrik och Rickard har gjort en upplaga av Bibeln som är helt anpassad till ungdomar så är det självklart att vi kommer jobba med den med alla konfirmander från och med nu. Konfirmanderna fick på tisdagen bekanta sig med Bibeln, lära sig att hitta och få en insikt i hur Bibeln är upplagd. Vi kommer självklart att jobba mycket mer med Bibeln i sommar.

Framöver är det skolavslutning och studenter, vilket självklart innebär att vi inte rivstartar med sommarkonfirmanderna förrän längre fram i Juni, till dess får ni hålla er till godo!

Allt väl!

/Patrik Kristiansson

P.S.

Lady Gagas låt Born this Way kan du både lyssna, samt läsa, på här:

Är du nyfiken på den nya konfirmandbibeln?Klart du är!  Kort sammanfattat är det en uppdaterad version av Bibeln 2000 med en “ungdomlig” prägel, ett sätt att visa att Bibelns budskap är levande här idag bland ungdomar. Den långa historien får du självklart endast om du läser den, är du fortfarande nyfiken? Klart du är, så klicka dig vidare här:

(Har du problem med länkarna så kopiera dem och klistra in dem i ditt sökfält)

D.S.