Samtal kring bön och Äventyrsdag i Torna-Hällestad

De senaste två dagarna har vi på allvar inlett sommarkonfirmandernas konfatid. Vi på 24 Äventyren har under måndagen och tisdagen hunnit med allt från samtal kring bön på St:Mikael till turnering i Torna-Hällestad.

Måndagen började vi med att lyssna på en gammal Latin Kings låt (med självaste Doggelito) som heter Tack Gud. En låt där Dogge rappar fram en bön som handlar om hur tacksam han är för allt det som han fått i sitt liv, och där han i sin bön tackar Gud för att han alltid har fått hans stöd genom både det onda och det goda. Den låten väcker många tankar som konfirmanderna sedan fick fundera över. Med hjälp av sina nya Biblar fick konfirmanderna läsa igenom Manasses bön och sedan prata kring hur (och om) det finns böner i deras vardag.

Vi nöjdes oss faktiskt inte bara med våra egna åsikter denna fina sommardag, utan istället skickade vi ut konfirmanderna på intervjuuppdrag på Lunds gator. Sex stycken grupper med konfirmander fick fråga fem Lundabor var om de bad, och i så fall om vad och om de tyckte att det hjälpte. När resultaten sammanställts visade det sig att cirka 60-70% av de tillfrågade bad någon gång och att de flesta upplevde att detta hjälpte.

Måndagen avslutades sedan ganska tidigt, för att ge konfirmander och ledare tid att vila ut inför morgondagens äventyr.

Klockan 10.00 på tisdag morgonhade nämligen alla cirka 30 konfirmanderna samlats i skogarna utanför Torna-Hällestad för att tillsammans uppleva 24 Äventyrens äventyrsdag (fyndigt). Det regniga vädret såg till en början ut att nästan förstöra en vanligtvis väldigt mysig dag, som tur var så sken solen fram vid tolvtiden och vi fick en härlig dag tillsammans.

På denna äventyrsdag skulle konfirmanderna tillsammans i grupper om fem lösa en gåta. Vägen till att lösa just den här gåtan är dock lång, då alla ledtrådar till gåtan ligger utplacerade i Skogarna kring Torna-Hällestad. På olika stationer måste konfirmanderna övervinna olika utmaningar för att få ledtrådar som hjälpte dem att lösa gåtan, utmaningarna krävde både mod och intelligens. Alla konfirmander lyckades till sist att klara av sina gåtor och dagen avslutades med hederlig femkamp (på 24 äventyrens vis så klart)

När tävlingarna var avslutade begav sig konfirmanderna hemåt mot Lund, för alla ledare som varit med under dagen blev det dock grillfest hemma hos Rickard som bjöd på hamburgare och en terminsavslutning där alla vi ledare umgicks, hade trevligt och bara snacka skit.

Det har varit en perfekt inledning på årets sommarkonfirmandtid, konfirmanderna känns supertaggade och det är självklart vi ledare med! På onsdag ska vi jobba med Bibeltolkning och på Torsdag åker vi på läger! Självfallet fortsätter vi att uppdatera under resans gång.

Ha det bra tills dess!

/Patrik Kristiansson