Höst tider är konfirmand tider!

För många kan hösten förknippas med mörkare kvällar, bistrare väder och förkylningar i mängder. Men vi ledare här på de 24 Äventyren hade inte kunnat vara gladare över höstrusket för vi vet att med hösten kommer en helt ny grupp med konfirmander! Årets höst- och vårkonfirmander har startat sitt äventyr, vi har redan hunnit beta av ett antal träffar när ni läser detta och vi ledare är helnöjda med terminsstarten.

Som sig bör så här i början av terminen kretsar våra träffar främst kring att konfirmanderna ska få lära känna varandra, oss ledare samt konceptet 24 Äventyren. De kommer att träffas varannan tisdag på St:Mikael fram tills i Maj 2012, och har dessutom ett helt gäng med heldagar tillsammans. Deras första heldag tillsammans går av stapeln kl. 8.20 på lördag morgon, då ska vi tillsammans paddla kanot en hel dag, en uppdatering om hur det gick kommer att dyka upp framöver.

Under hösten så börjar vi även flytten från St:Mikael till vårt nya församlingshem som ligger i kloss med Arken bokhandel, som i sin tur ligger ett stenkast ifrån Domkyrkan. Detta kommer öppna upp för nya möjligheter i vårt arbete men även nya utmaningar. Vidare kommer vi nu återigen få chansen att jobba med den nya Bibeln, signerad Fredrik och Rikard, i vårt konfirmationsarbete. I somras hade vi möjligheten att låta våra sommarkonfirmander få använda den men nu kommer alltså även våra höst- och vårkonfirmander att få ta del av vårt nya upplägg för att jobba med bibeln. Resultatet blir en mer personlig bibel där alla reflektioner och tankar som bibeln väcker skrivs ner direkt i boken av konfirmanderna själva. Ett koncept som vi är övertygade om leder till en mer aktiv och levande relation med bibelns böcker.

Här på de 24 Äventyren har vi en fin tradition av att alltid ge våra konfirmander en superhäftig tid som konfirmand och en resa genom trons alla skeden som stannar med dem för livet, i år kommer inte vara annorlunda och vi hoppas att ni kommer att följa med oss här på bloggen även detta år.

Ha det gott!

/Patrik K