Konfirmanderna intar Domkyrkan!

De sista stenarna läggs fortfarande på Domkyrkoforum, därför har våra konfirmander spenderat de två senaste veckorna på annan mark. Närmare bestämt i våran mäktiga domkyrka. Trots att vi hunnit fira några gudstjänster tillsammans redan är de flesta konfirmanderna fortfarande väldigt nya i den miljön. Ett gyllene läge att kombinera nytta med nöje, med andra ord.

Temat har varit symboler, något som kyrkan ju trots allt är fullt av. Under träffarna har domkyrkans guide, Anita Larsson, ställt upp och gett våra konfirmander en lång och informativ rundtur i domkyrkans olika delar. Det blev tid för både kyrkohistoria och fakta kring olika symboler och rum i Lunds Domkyrka. Med handen på hjärtat kan vi faktiskt ge oss själva lite kritik på den punkten, kyrkohistoria är något vi hade varit dåliga på under denna konfirmandtermin. Så tusen tack och hatten av för Anita!

Efter våran guidade tur har konfirmanderna även fått i uppgift att hitta sin favoritplats i domkyrkan. Ett hörn, vrå eller kanske en sittbänk som de tycker bäst om i domkyrkan. Vissa valde ett mysigt hörn i kryptan medan andra valde en plats med god utsikt över kyrkans pampiga altare, osv. osv.

Vi har även hunnit med en heldag i Torna-Hällestads skogar. En dag där konfirmanderna får ställa upp i något som vi kallar för ”de 24 Äventyrens spel”. Kort sammanfattat är det en dag full med olika aktiviteter där konfirmanderna tävlar i smågrupper. På olika stationer ställs de inför olika utmaningar och test, på varje station vinner de en ledtråd. Mot slutet av dagen får de använda alla ledtrådar de tjänat ihop för att lösa en gåta, om de klarar av att klura ut nämnda gåta får de en stor bonus i finalen, där alla konfirmanderna tävlar mot varandra i sina grupper och bara en kan vinna.

En kul och utmanande dag i frisk skogsluft är precis vad ungdomar behöver i dessa tider!

Denna helgen åker vi för övrigt på höst- och vårkonfirmandernas första konfaläger! Åhusgården är platsen för vårt läger och Fredag kl fyra beger sig hela glada gänget iväg för en helg av galenskaper. Detta läger går i julen, påskens och Jesus livs tecken. Vi kommer jobba mycket med svåra ämnen som t.ex. uppståndelsen, födelsen och vad Jesu liv egentligen innebär för oss idag. Följ oss via twitter vet jag!

Förhoppningsvis får ni en uppdatering från oss på lägret, förutsatt att vi får tag på en någorlunda sund internetanslutning därute. Tills dess får ni se till att leva livet, juletider står ju trots allt för dörren och en pepparkaka eller två har aldrig dödat någon, eller hur?

Vi hörs!

/Patrik Kristiansson