Domkyrkoforum bland Nordens bästa

Tidskriften Form summerar varje år året som gått genom olika listor. En av dessa listor listar årets byggnader. Som enda byggnad i Sverige finns Domkyrkoforum med på denna lista. Till Sydsvenskan säger tidskriftens chefredaktör Daniel Golling så här om Domkyrkoforums arkitekt och arkitektur:

– Om Carmen Izquierdo har ett mantra så är det kanske det gamla Wall Street-citatet “good things sometimes takes time” hon går och nynnar på. 2003 vann den spanska arkitekten tävlingen om ett besökscentrum vid Lunds domkyrka i konkurrens med 350 andra bidrag. Förslaget har bearbetats rejält under åren som gått, men den byggnad som nu står klar är en debut så övertygande att vi kan överse med den långa väntan.

De andra byggnaderna på listan är Reykjaviks konserthus Harpa, Holmekollen Ski Jump i Oslo, 8-tallet i Köpenhamn och Fagerborg Daghem i Oslo.

Ett flertal andra arkitekturtidningar, bl.a. Arkitektur, uppmärksammar Domkyrkoforum i stora reportage just nu.