Tyst dag i Domkyrkan

Torsdagen den 21 mars 2013 är en tyst dag i Domkyrkan. Allt som sker i rummet sker i tystnad. Endast i gudstjänsterna används rösten.

Lundabor och besökare kan stanna hela dagen, eller komma in en liten stund och uppleva kontrasten till stadens vimmel utanför.
– Domkyrkan är ett rum som inbjuder till stillhet, till att tänka efter och be. Kyrkorummet kan ge en ram för tankarna och vår egen tystnad, säger Lena Sjöstrand, som är domkyrkokaplan.

Detta händer under dagen.

DOMKYRKAN
08.00 Laudes, morgonbön
09.00 Pilgrimsbön kryptan
12.00 Middagsmässa
15.45 Läsning ur passionsberättelsen hos Markus
18.30 Taizéinspirerad mässa

Information: Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se

PILGRIMSPLATS LIBERIET
09.15 Bibelsamtal
12.30 Tyst sopplunch med hembakat bröd till självkostnadspris
17.00 Meditation i Liberiets övre sal
Under dagen finns möjlighet till enskilt samtal med präst.

Information: Agneta Stenermark Nyberg, studentpräst, 046 35 88 63, agneta.stenermark-nyberg@svenskakyrkan.se

Den tysta lunchen återkommer sista torsdagen i varje månad. Välkommen in till en oas av stillhet för att vila, tänka och be.