I Fru Ides spår i sommar

Den sköna altartavlan vid högaltaret i Domkyrkan skänktes i slutet på 1300-talet av Fru Ide Pedersdatter Falk från Gladsax i sydöstra Skåne. I Domkyrkoforum är ett av rummen uppkallade efter henne.
Vem var hon, egentligen? Följ med i Fru Ides spår fredagen den 2 augusti kl 10-14 på Österlen!

Fru Ide var Skånes rikaste kvinna under 1300-talet, god vän med unionsdrottningen Margareta, donator av det magnifika altarskåpet i Lunds Domkyrka, men förföljd av sorg och svek. Följ med till borgen där hon bodde och där hon drömde om ett kloster för unga kvinnor, till klostret där hennes små döttrar fick undervisning, till kyrkogården där de redan som barn fick sina gravar, till vallfartskyrkan i S:t Olof dit hon kom med sina böner, sin sorg och sin längtan. Vår guide och berättare under resan är Madeleine Hjort,  författare till boken om hennes liv, Den vita himlen.

Start kl 10 på Österlens museum, Storgatan 24, Simrishamn, där resan också avslutas ca kl 14. Kaffe serveras någonstans utefter vägen. Kostnad: 100 kr.
Anmälan till killan@telia.com eller 0414 23055.

Resan ingår i Pilgrim S:t Olof 800 år.