Volontär i sommar på Pilgrimsplats Liberiet?

Vill du vara pilgrimsvärd i sommar på Pilgrimsplatsen? Vi behöver din hjälp till att hålla öppet, leda pilgrimsbönen, bibelsamtalen och vandringar och ta emot och sända pilgrimer tillsammans med pilgrimsprästerna Anna eller Agneta.

Pilgrimsplatsen är framförallt en plats för information och samtal om pilgrimsvandring – både den yttre och den inre. Här finns foldrar, kartor och en människa att samtala med. Hit kommer grupper för att vandra Labyrintvandring, Vandra till heliga platser och längs Barmhärtighetens väg. Ibland leder vi dem och ibland ger vi dem redskapen att vandra. En enkel kopp kaffe och te står på med en skorpa el dyl som tilltugg, men vi hänvisar de som bara är ute efter att dricka en kopp kaffe till Domkyrkoforum.

V 24 och 25 erbjuder vi Labyrintvandring måndag – fredag kl 7.15-7.50
Två onsdagskvällar erbjuder vi Vandring till heliga platser 10 och 24 juli och två onsdagskvällar Vandra med Frälsarkransen 7 och 21 augusti.

15 augusti genomför vi en heldags pilgrimsvandring i Lund på Lunds domkyrkas grundläggningsdag. Då behöver vi vara många både som vandrar och som håller Pilgrimsplatsen öppen.

26-29 juli pågår vår årliga pilgrimsvandring till S:t Olof.

Hela veckan 29 juli till 3 augusti håller Pilgrimsplats Liberiet stängt och vi deltar istället i det stora evenemanget PILGRIM S:T OLOF 800 ÅR på Österlen.

PILGRIMSPLATS LIBERIETS FASTA ÖPPETTIDER

Vi vill gärna att du tar ansvar för en hel dag.  Om du vill kan du ta en dag i veckan eller varför inte en hel vecka i sommar?

Vårt mål är att vi ska vara två och två – i varje fall på onsdagarna: OBS: Det kan också hända att vi behöver dig en helt annan dag till en grupp som vill komma och vandra eller då vi ska ta emot eller sända pilgrimer.

Onsdagar

7.15 -7.50
Labyrintvandring v 24 och 25
Förbereda i kryptan inför pilgrimsbönen
Tyst bön i kryptan
Pilgrimsbön i kryptan
9.20-9.50
Bibelsamtal på Pilgrimsplatsen
10-11.55
11.55-12.30
Stängt för middagsmässa i Domkyrkan
12.30-15
Kvällsmässa i Domkyrkan
19.15-21
Vandring till heliga platser och med Frälsarkransen vissa onsdagar

Torsdagar & fredagar
7.15 -7.50
Labyrintvandring v 24 och 25
Förbereda i kryptan inför pilgrimsbönen
Tyst bön i kryptan
Pilgrimsbön i kryptan
9.20-9.50
Bibelsamtal på Pilgrimsplatsen
10-11.55
Middagsmässa i Domkyrkan

Uppgifterna är alltså:
1. Ansvara för öppethållandet under dagen.
2. Leda pilgrimsbön och bibelsamtal med förberedelse av kryptan.
3. Leda vandring på onsdagskvällar tillsammans med Agneta eller Anna.
4. Vara en person vi kan ringa när pilgrimer dyker upp på andra tider för att vara med vid sändning och mottagning och ev bjuda dem på mat och delande på Pilgrimsplatsen.

OBS du kan välja en eller flera av dessa olika uppgifter beroende på vad du känner dig bekväm med.
Hör av dig till pilgrim@lundsdomkyrka.se så fort du vet om och när du kan så pusslar Anna och Agneta ihop ett schema.

Pax

Anna & Agneta