Film om arkitektur som förändrar livet

Måndagen den 9 september 19.00 visas film i kryptan i samarbete med ArchFilmLund. Filmen är Xmar Meier, av Ila Beka & Louise Lemoine, från serien Living Architectures, som är nominerad till ArchFilmLund Prize Guldbågen.

Det är en film om en kyrka, ritad av den världskände arkitekten Meier. Kyrkan har förändrat livet för människor i ett område i utkanten av Rom.

Arkitekten får ris och ros av vanligt folk som bor granne med kyrkan och prästen ger också sin syn på saken. Det arkitektoniska objektet visas från brukarens perspektiv och på varmt, humoristiskt och avslöjande sätt.

Efter filmen, i kvällens del 2, läser poeten Åsa Maria Kraft sin dikt om tillblivelsen av Öresundsbron. Poesi skapad av tekniska termer. Även författaren Oline Stig medverkar med uppläsning.

Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se