Visning på Kulturarvsdagen om medeltida kvinnor i Domkyrkan

Den 8 september är det Kulturarvsdagen. Årets tema är ”Människors mötesplatser”. I Domkyrkans visning får du möta medeltida kvinnor som har haft betydelse i kyrkans historia.

Vilka är människorna bakom platserna och vilka historier finns att berätta? Runt om i Europa arrangeras en mängd kulturarvsdagar varje år under hela september månad som en del av Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma program – European Heritage Days. European Heritage Days lockar tusentals besökare runt om i Europa varje år och syftet är att bidra till att skapa förståelse och intresse för kulturarv och kulturmiljöer.

Visning om medeltida kvinnor i Domkyrkan
Vi samlas i vid Domkyrkans entré 14.30. Visningen tar cirka 45 minuter och leds av domkyrkoguide Anita Larsson. Vi berättar om några av de kvinnor som under medeltiden har satt sina spår i Lunds domkyrka i form av konstverk med mera.

Anita Larsson, anita.larsson2@svenskakyrkan.se, 046 35 88 77

Läs mer om Kulturarvsdagen