ArchFilmLund visar film i kryptan

Måndagen den 9 september 19.00 visas filmen Xmar Meier av Ila Beka & Louise Lemoine i kryptan i samarbete med ArchFilmLund.

Filmen ingår i serien Living Architectures och är nominerad till ArchFilmLund Prize Guldbågen. Filmen handlar om en kyrka, ritad av den världskände arkitekten Meier. Kyrkan har förändrat livet för människor i ett område i utkanten av Rom.

Arkitekten får ris och ros av vanligt folk som bor granne med kyrkan och prästen ger också sin syn på saken. Det arkitektoniska objektet visas från brukarens perspektiv på ett varmt, humoristiskt och avslöjande sätt. Efter filmen, i kvällens del 2, läser poeten Åsa Maria Kraft sin dikt om tillblivelsen av Öresundsbron. Poesi skapad av tekniska termer. Även författaren Oline Stig medverkar med uppläsning.

För mer information Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, , lena.sjostrand@svenskakyrkan.se