Jubileumsår för Britt G. Hallqvist

Brittghallqvist
Britt G. Hallqvist. Foto: Carl-Gustaf Edhardt.

2014 skulle författaren, psalmdiktaren och översättaren Britt G. Hallqvist ha fyllt 100 år. Det firas med ett stort jubileum på flera ställen i landet.

Jubileumsåret till Britt G. Hallqvists minne startar i Lunds domkyrka och firas sedan hela 2014. Programmet finns på www.brittghallqvist.se.

Detta händer i Domkyrkan och Domkyrkoforum under våren:
14 februari
16.00 Bönboken Måne och sol, böner och texter av Britt G. Hallqvist presenteras i ett samtal mellan Martin Hallqvist och Kristina Wänblom, Arkens bokhandel.
17.00 Invigning av utställningen med Elisabeth Landens originalillustrationer i Domkyrkoforum i Lund.
19.00 Högtidskonsert i Lunds domkyrka. Därefter är det mingel i Domkyrkoforum med boksläpp av Stiftshistoriska sällskapets årsbok Britt G. Hallqvist – diktare och teolog.

19 mars 19.30 Soffsamtal i Domkyrkoforum mellan Eva Ström, författare och översättare och Martin Hallqvist, före detta ambassadör.

Ett samarbete mellan Britt G. Hallqvist-sällskapet   och Lunds domkyrkoförsamling.

Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se