Eva Lindroos visar pastell och dikt

Trädkvinnan_Eva_ Lindroos_webb
En kvinnas väg är titeln på Eva Lindroos konstutställning på Väggen i Domkyrkoforum.

Utställningen består av pastellmålningar och visas den 22 april – 9 maj 2014.

Eva Lindroos arbetar som dramaterapeut och hon har sin bakgrund i teater och undervisning. Hon har varit verksam som skådespelare runt om i Europa och i sina studier har hon specialiserat sig på barn- och ungdomslitteratur samt teater för unga.

Eva Lindroos utbildade sig till dramaterapeut vid Roehampton University i London och tog sin examen där år 2000. Hon har därefter arbetat med klinisk verksamhet i tio år och är sedan 2009 ämnesansvarig för masterprogrammet i dramaterapi vid National University of Ireland, Maynooth. Parallellt arbetar med sin avhandling som behandlar utbildning och träning av dramaterapeuter i en akademisk kontext.

Hennes första diktsamling, The Waverider publicerades på Lapwing in Belfast mars 2013. I diktsamlingen ingår målningar av författaren som även är verksam som bildkonstnär. I text och bild skildrar hon en kvinnas väg genom smärta till liv.

Utställningen på Väggen i Domkyrkoforum är hennes första soloutställning i Sverige.

Konstkväll i kryptan och Domkyrkoforum
Den 23 april blir det en konstkväll i Domkyrkans krypta och i Domkyrkoforum.
Vi firar mässa i Johanna Bergs utställning i kryptan kl 18.30. Johanna Berg medverkar. Efter mässan, cirka 19.30, går vi över till Domkyrkoforum där Eva Lindroos berättar om sina bilder och läser några dikter. Därefter blir det samtal.

Information
Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se