Kärleken är för alla/Love is for everybody

regnbågsflagga7_webb

Vi som är präster i Lunds domkyrkoförsamling säger ja till kärlekens mångfald. Vi bejakar Svenska kyrkans beslut att vigseln är till för alla. Du är välkommen sådan som du är.

In English
As ministers in the Cathedral of Lund we say yes to the variety of love. We stand behind the Church of Sweden’s decision to open up marriage for everyone. You are welcome just as you are.

regnbågsflicka1

Reportage
En helt vanlig regnbågsfamilj
Du får vara du
Två pappor går lika bra

Skånska Dagbladet: Domkyrkan tar strid för homosexualitet
Kvällsposten: Prästernas hyllning till mångfalden gör succé
Sydsvenska Dagbladet: Lunds domkyrks svar på Uppdrag granskning – en social raket
Radio Malmöhus: Inslaget om bilden på Domkyrkans präster och regnbågsflaggan kommer cirka 1 timme och 37 minuter in i programmet.

Uteslutet att fördöma homosexuella
Svenska kyrkan har tagit tydlig ställning för homosexuellas rättigheter och arbetar aktivt mot att skuldbelägga och fördöma homosexuella. Just nu arbetar kyrkan med HBT-certifiering av kyrkans arbetsplatser.

kärlek