Karin Wiberg ställer ut i kryptan

karin_domkyrkan3
Den 12 juli-25 augusti 2014 visas Karin Wibergs utställning Ögonblick – moments i Domkyrkans krypta.

Den 12 juli-31 juli visas fotografier av några av figurerna i andra miljöer på Väggen i Domkyrkoforum.

skulptur_karin_wiberg_flicka

Invigning
Utställningen invigs lördagen den 12 juli 10.30 direkt efter lördagsmusiken med ett samtal mellan Karin Wiberg och Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan.

När Karin Wiberg arbetar med sina skulpturer tänker hon mycket på de människor hon ser omkring sig och på deras öden.De sorgsna, de utstötta, de som under en välpolerad yta längtar efter något mer, ja alla som hungrar efter kärlek, blir på sätt och vis del av skulpturerna.
– Alla människor är i behov av tröst då och då, men det krävs något både för att ge och ta emot. Man måste låta sig beröras av den andres situation och man måste
våga erkänna att man behöver tröstas, säger Karin.

skulptur_kvinna_karin_wiberg3skulptur_ljus_karin_wiberg

Konsert
Den 25 augusti 18.00 ges en konsert i kryptan med sångerskan Ellinor Edström-Schüller med titeln A special moment.

altare_skulptur_karin_wibergskulptur_karin_wiberg_flicka

Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se

KARIN_11karin_wibergskulpturer_karin_wibergskulptur_karin_wiberg7skulpturer_man_karin_wibergskulptur_karin_wiberg_fönster_kryptan1kaninskulptur_karin_wiberg

skulptur_karin_wiberg