Sommarkonfirmandernas dagbok, dag 5

Kära bloggen,
idag, denna underbara lördagafton, är det Lady GaGa som har ordet. Vår dag är äntligen kommen. Idag är det vår tur.

Dagen startades med fruktansvärda väckningar på både över- och nedervåningen av våra fantastiska, underbara och kärleksfulla ledare (det var inte Therése som skrev dessa underbara adjektiv om våra underbara ledare). Efter morgonandakt och en stadig frukost samlades vi i vårt passrum och drog igång dagen med ett ordentligt bibelstudiepass. Vi fick möjligheten att utvärdera bibelns innehåll – vad vi tyckte var bäst, sämst respektive svåraste. Det var intressant att diskutera bibelns variation och dess innehåll. I vårt fortsatta arbete med bibeln kopplade vi samman olika litterära texter, bland annat från Fifty Shades of Grey och Sagan om Ringen, med flertaliga bibelcitat.

Sedan fick vid designa sex olika bibelfigurers facebook, instagram och twitter. Vår grupp fick Mose och hans facebookflöde influerades av hans handlingar under uttåget från Egypten. Vi tyckte det var en superrolig uppgift då vi fick möjligheten att vara kreativa och humoristiska för att skapa en informativ och rolig facebookprofil.

Efter lunch bytte vi arbetsområde och började arbeta om Andens frukter, vilket inleddes med ett klipp från Star Wars. Vi fick som uppgift att finna Yodas olika egenskaper, vilka visade sig vara väldigt lika Andens frukter. Vi arbetade vidare med dessa frukter genom att skapa en symbol samt en lerfigur som skulle representera en av frukterna som varje grupp hade blivit tilldelade. Vi fick både kärlek och trofasthet som våra frukter. Vi skapade Pikachu som vår symbol för trofasthet då hans lojalitet kommer alltid ligga hos hans ägare, Ash. Bild på denna fantastiska skapelse kan ni se på Lunds domkyrkas instagram, @lundsdomkyrka.

Efter kvällsmaten lekte vi olika lekar, bland annat General, som påminner om ”Capture the flag”, en lek som vi genomförde under gårdagen. Den var väldigt rolig och spännande då två fantastiska lag fick kämpa om att nå segern. Efter lekarna samlades vi i andaktsrummet för att ha ett ordentligt stationspass som ledarna hade arrangerat. Det var kanonroligt! Nu ska vi äta en nattamacka, byta om till mjukisbyxorna, handla godis och se lite film, ”Tusen gånger starkare” innan dagen avslutas som alltid med mysig kvällsandakt… Morgon, middag och kväll – det är andakterna som ger dagarna struktur.

Vi saknar alla fina människor där hemma, och hoppas att allt är bra med er. Det känns underligt att lägret börjar närma sig sitt slut – denna vecka som har varit så givande, rolig och lärorik. Men lite tid är det kvar, och till dess vi är hemma i Lund ska vi BARA njuta!

Puss och kram!
LADY GAGA