Gud 07.07: Ett team som klarar allt

Att ta sig själv på för stort allvar är något som många gör, inte minst jag själv. Och ofta orsakar det dock mer smärta än lycka.

Ett exempel är att ha en hemsk scenskräck, det är ett tillfälle man tar sig själv på alldeles för stort allvar för om jag säger fel eller gör fel, vad gör det? Ingen annan kommer antagligen komma ihåg det men jag mår så fruktansvärt dåligt av det ändå och det kan hålla mig tillbaka i många stunder.

Jag har sett hur den här skiten alltid tär på dig. Jag kommer kriga för din skull och finnas där för dig. När du stupar nästa gång så vill jag bära dig, låt mig vara din soldat. (Din soldat, Albin ft. Kristin Amparo)

I sådana stunder brukar jag tänka på att Gud och jag, vi är ett team. Vi kan klara alla utmaningar.

Såsom när jag började vara delaktig i middagsbönen i Lunds domkyrka på fredagar för ett halvår sedan. Jag trodde jag skulle tappa bort allt jag skulle säga och göra totalt fel och inte kunna visa mig igen eller något liknande. Men när jag återvände till min tanke om vårt team, jag och Gud, då kände jag ändå ett visst lugn, samtidigt som ångest.

Har du också legat vaken hela nätter, panik, massa press, pressat tänder?

Jag skulle väl själv vilja säga att jag tog mig igenom det galant trots att jag knappt minns det längre. Det var som att allt bara flöt på av sig självt utan att jag ens tänkte på vad jag gjorde. Men vårt team klarade utmaningen. De har klarat alla utmaningar jag tagit mig an och hjälpt mig växa till det att jag nu kan göra min del i middagsbönen och inte känna ett uns av ångest för att stå där framme när alla kollar på mig. Jag kan faktiskt tycka om det!

Så i stunder av utmaningar, till och med det minsta kan man behöva minnas att man faktiskt har ett team som man är del av, som stöttar en.

Någon ser hur den här skiten tär på mig. Någon krigar för min skull och finns alltid här för mig. När jag stupar nästa gång vill någon bära mig. Någon är min soldat.

Mathilda Magnusson, konfirmandledare i de 24 äventyren och student i teologi