Johannes – prao i Domkyrkan

Johannes Kjellström är konfirmand i 24 äventyren. Denna vecka har han gjort sin prao i Domkyrkan. Här kan du se några av Johannes bilder.

Vem är du?

Jag är Johannes, jag praoar i Domkyrkan denna vecka.

Varför gör du prao här?
Jag tyckte att det skulle vara kul att se hur det var att arbeta i Domkyrkan. Det fanns även många olika saker att testa t.ex att vara i en bokaffär, café och att prova att redigera bilder.

Varför konfirmeras du i Domkyrkan?
Jag tyckte att det verkade bra att konfirmera sig här. Jag kände också en del personer som jag visste skulle konfirmeras här.

Vad är bäst med konfirmationen?
Att det är stor variation och att man gör olika saker varje gång. Jag tyckt också om lägren väldigt mycket eftersom att man lärde känna de andra konfirmanderna bättre och man fick nya vänner.

På söndag konfirmeras du? Är du nervös?
Ja, såklart. Men det hjälper att vi tränar på det varje dag denna veckan så att man vet vad man ska göra och vad som kommer att hända.

Vill du fortsätta som ledare?
Jag tror att jag ska fortsätta som ledare eftersom att jag tyckte det verkade kul att testa. Man kan också fortsätta träffa några av de nya kompisar man fått om man är ledare.

Intressen?
Tidigare gick jag på klättring, men tycker inte att det är lika kul längre. Jag tycker om att kolla på TV-serier, spela spel med mina kompisar och att läsa böcker.

Göra i sommar?
I sommar ska jag åka till Singapore och Dubai för att träffa några vänner. Jag ska även åka till USA för att träffa min morfar som bor där.