Kärlek åt folket

Drivved och hjärtan är titeln på Victoria Lesinskas utställning på Väggen i Domkyrkoforum.

Utställningen visar konstverk av drivved, textil och delar av saker som tidigare varit något annat. Drivved och hjärtan visas den 1-7 juni 2015.

Victoria har bott i Lund i hela sitt liv. Ibland funderar hon på att flytta därifrån. Men det innebär också en trygghet att stanna. Victoria har tidigare bland annat ställt ut på caféet i Lunds stadsbibliotek, Hälsans hus och Ebbas skafferi.
– Det finns konstverk lite överallt i staden som jag har skänkt bort. Jag vill göra snäll konst, kärleksfull konst. Det är egentligen så lätt att göra något för någon annan. Ändå kan det vara komplicerat att samarbeta. Jag tänker mig att det vi delar med oss kanske kommer tillbaka till oss i en annan form, säger Victoria.

Till utställningen i Domkyrkoforum har Victoria plockat bitar av drivved på stranden.
– Träbitarna är så levande. De har legat där och stötts och blötts i vattnet och sedan kommit i land. Jag tycker om att göra något praktiskt och att arbeta med olika konstformer. Det finns kraft i konst.

Text/foto Kristina Strand Larsson