Konstkvällen i Domkyrkan och Domkyrkoforum 2015

Konstkvällen den 17 oktober 2015.

Under perioden mellan Kulturnatten, den 19 september och konstkvällen, den 10 oktober visas verk av konstnären Maja Spasova i och på Domkyrkan. Längs södra tornet hänger en stor fläta, Den gyllene flätan. Flätan berättar om relationen mellan himmel och jord, mellan Gud och människa. Som en överraskande Jakobs stege finns flätan där och påminner om förbindelsen med Gud, om kärleken som är en välsignelse från ovan.

I kryptan, Domkyrkans hjärta, möter ljudinstallationen Att vara ett hjärta. Under några sommardagar spelade konstnären in hjärtljud från lundabor och besökare. Av dessa har hon komponerat ett ljudverk, en mäktig hjärtkör som ljuder i kryptan.
Läs mer om konstnären.

Under utställningsperioden visas även verk av konstnären på Väggen i Domkyrkoforum. Temat i de olika verken kan sammanfattas med orden från Första Korintierbrevet, Störst av allt är kärleken.

Program Konstkvällen
Domkyrkan
17.00 Dansperformance, Maja Spasova och Barbro Westling
19.00 Röstimprovisation och sång, Ellinor Schüller
21.00 Mässa, Ellinor Schüller sång, Stefan Ekblad, musiker och Lena Sjöstrand, präst

Domkyrkoforum
18.00 Samtidskonst och kyrka
20.00 Musik

I Domkyrkoforum finns en enkel servering som är öppen under kvällen.

Här finns programmet för hela Konstkvällen i Lund.

Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, 046 35 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se