Orffs julberättelse är tillbaka i Domkyrkan

Till helgen är det dags för Julspel i Domkyrkan. Det är “Julberättelsen” av Carl Orff och Gunhild Keetman sätts upp av Kulturskolans elever som agerar, dansar, sjunger och spelar.

Carl Orffs och Gunhild Keetmans “Julberättelse” skildrar den heliga natten ur herdarnas perspektiv och  Kulturskolans version innefattar även dans; tanken är att de tre teaterherdarna ”förstärks” genom tre dansherdar. Inspirationen kommer från den fantastiska musiken, som inbjuder till såväl herdarnas nyfikna glädjedans mot Betlehem som andäktiga rörelser vid krubban, vackert svävande änglaskaror och majestätiska, präktiga kungabugningar.

Föreställningen är ett samarbete mellan Kulturskolan Lund och Lunds Domkyrkoförsamling.

Tid: Kl 10-11 samt 14-15, 5 december 2015. Fri entré.