Gud 07.07: Hur vill du ha ditt liv?

Idag vill jag bjuda på en upplevelse jag var med om förra veckan. Vi var på läger med sommarkonfirmanderna i de 24-äventyren. Efter att ha pratat Gudsbilder, mitt ansvar och vår fria vilja skrev två av domkyrkoförsamlingens konfirmandledare en reflektion till en av andakterna. Det är ord som passar var stund i våra liv. Hur enkelt vi skulle kunna fånga Guds skapelses skönhet, med samtidigt så svårt det är. Läs och fundera… hur vill du ha ditt liv?

Jonas Persson, präst

Slut dina ögon. Vi tar oss till framtiden. Du sitter i bussen på väg hem från lägret. Du blickar tillbaka på veckans händelserika dagar. När du sitter och tittar ut genom det halvskitiga fönstret, kan du inte ändra på någonting. Det är över, lägret är slut. Hur vill du minnas ditt läger?

Alla som är här är en del av ett och samma bröd. Vi är löven på ett träd. Molnen på himlen. Apparna på mobilen. Julklapparna under granen. Godiset i påskägget. Du är en pusselbit i vårt stora pussel. Utan dig är pusslet inte fullständigt. Alla måste anstränga sig för att pusslet ska hålla ihop. Vi är bra tillsammans. Hur vill du minnas ditt läger?

Nu finns makten i dina händer, att se till att du inte sitter på den där bussen i framtiden och ångrar något. Hur vill du minnas ditt läger?

Alla vi som sitter här är Guds händer och fötter. Vi har ansvar för varandra och vår gemenskap och allt som är tåligt och ömtåligt. Gud finns bland och för oss.

Men vi måste vara Guds hjälpande hand. Vi får vara del av Guds armar när vi omfamnar ledsamhet. I omsorg om varandra. Trösta, älska, skratta. We´re in this together, hear our hearts beat together.

Hur vill du minnas ditt läger?

Skrivet av Pau & Moa, konfirmandledare i de 24-äventyren