Musik i Lunds domkyrka november och december 2016

Luciakonserterna är en älskad tradition som brukar fylla Lunds domkyrka till sista plats. Men det finns fler tillfällen att njuta av musik under november och december förstås. Här är ett axplock av vad som händer i Domkyrkan 2016! Fri entré om inte annat anges.

Lördag 19 november
10.00. Lördagskonsert med Lunds kammarsolister som spelar Johannes Brahms. Lunds domkyrka.
17.00 Vesper med Lunds gosskör. Dirigent Egil Kolind, präst Lena Sjöstrand.

Söndag 20 november
19.00 Söndagskväll i katedralen. Tema: Jord att leva på. Medverkande Earth Choir och Domkyrkans sångensemble som sjunger Palestrinas Missa brevis. Mer om Söndagskvällen finns här.

Söndag 27 november
15.30 Sånger i advent, Josefin G. Andersson.

Lördag 3 december
18.00 Adventskonsert, med Cappella Lundensis och sångarkvintetten Voices, biljetter säljs i bokhandeln Arken.

Tisdag 06 december
19:00 Katedralkörens adventskonsert. Dirigent: Stefan Ekblad.
Fri entré.

Lördag 10 december
10.00 Lördagskonsert, Janåke Larson.
16.00 och 19.00 Luciakonsert med Korallerna och Lunds gosskör tillsammans med Korinterna. Biljetter säljs i bokhandeln Arken.

Söndag 11 december Tredje söndagen i advent
15.00 och 19.00. Luciakonsert med Korallerna och Lunds gosskör tillsammans med Korinterna. Biljetter säljs i bokhandeln Arken.

Måndag 12 december
18.00 Lukasgillets julkonsert. Fri entré. Lunds domkyrka.

Fredag 16 december
19.00 Konsert med Musikhögskolans kör och orkester. Biljetter säljs i bokhandeln Arken.

Lördag 17 december
10.00 Lördagskonsert, Mats Hultkvist. Lunds domkyrka. Robert Bennesh ersätter!
17.30 Konsert Händels Messias. Katedralkören, Ostrochorus, solister och instrumentalister. Dirigent: Stefan Ekblad.
Biljetter säljs i bokhandeln Arken, via Ticketmaster och i Domkyrkans entré före konserten.

Torsdag 22 december
18.30. Konsert med Carolinae damkör. Biljetter i bokhandeln Arken.
Biljetter säljs även i Domkyrkans vapenhus omedelbart före konserten.

Julafton 24 december
13.00 Vi sjunger in julen, Lena Sjöstrand. Lunds domkyrka.

Juldagen 25 december
15.30 Julkonsert, Voices. Fri entré.

Hela vårt program för advent, jul och nyår hittar du här.