Hör Robert Bennesh spela under första advent

Nyfiken på Robert Bennesh, Lunds domkyrkas nytillträdde domkyrkoorganist? Under första söndagen i advent, 27 november 2016, spelar han i de bägge högmässorna.

Till psalmerna vid mässan kommer flera sättningar av Bedrich Janacek, en musiker som gjort djupa avtryck i Domkyrkans musikliv, att användas. Robert är särskilt glad över att på detta sätt hedra sina företrädare och anknyta till Domkyrkans arv:
– Det är viktigt för mig att vila i de rika traditioner som finns i Lunds domkyrka samt utveckla och säkra kvaliteten på den musikaliska verksamheten. Jag ser särskilt fram emot att verka för att bredda Domkyrkans kontaktnät med samhälle och näringsliv, att åstadkomma något och bygga tillsammans med andra, säger Robert.

Om gudstjänsterna söndagen 27 november 2016

Klockan 9.00 (Robert Bennesh hälsas välkommen)

• Predikant Mats Ahlberg
  • Celebrant Jan Kjellström
  • Organist Robert Bennesh
  • Katedralkören, dirigent Stefan Ekblad
  • Trumpet: Gustav Melander och Matteo Battistoni
  • Trombon: Olle Elfström och Lars Zeppezauer

Klockan 11.00

• Predikant Anna Alebo
  • Celebrant Lena Sjöstrand
  • Organist Robert Bennesh
  • Katedralkören, dirigent Stefan Ekblad
  • Trumpet: Gustav Melander och Matteo Battistoni
  • Trombon: Olle Elfström och Lars Zeppezauer

Om Robert Bennesh: 30 år, är uppvuxen i Bjärred och har studerat vid Musikhögskolan i Malmö där han tog en masterexamen i kyrkomusik. Parallellt med studierna arbetade Robert Bennesh under flera år som organist i S:t Andreas kyrka i Malmö, och han har också tagit ytterligare en examen vid musikkonsevatoriet i Köpenhamn. Under tre år studerade han sedan vid det amerikanska universitet Yale, från vilket han utexaminerades med ett solistdiplom i orgel.