Söndagskväll med performance i kryptan

Genom hela Domkyrkans historia har människor enskilt och tillsammans med andra genom rörelse, ord och musik gestaltat glädje, smärta, tillhörighet i rummet. Allt detta är del av kyrkans immateriella kulturarv som möter materien i form av sten och byggnad. Söndagskväll i katedralen är en av de former riten tar sig i dag. Det är en enkel mässa i övergången mellan helg och vardag där kyrkorum, konst och liturgi samspelar.

Den 4 december har söndagskvällen fått karaktär av Galleri Picturas och Lunds domkyrkoförsamlings samverkan med Gabriel Bohm Calles. Gabriel Bohm Calles är performancekonstnär och han har under hösten arbetat utifrån Domkyrkan som plats för att tillsammans med präst Lena Sjöstrand skapa ett möte mellan performancekonsten och den kristna ritualen. Ett undersökande av gränsen mellan innanför och utanför, av historia levandegjord genom kroppen och övergången från en verklighet till en annan.

Medverkande:

• Gabriel Bohm Calles, performancekonstnär
  • Stefan Ekblad, musiker
  • Josefin Gustafsson Andersson, präst
  • Lena Sjöstrand, präst

Var: Lunds domkyrka
När: 4 december 2016, kl 19.

Galleri Pictura är en studentdriven konstförening som arbetar med konstarrangemang, såsom utställningar och performance.