Konserter och musikgudstjänster hösten 2022

Konserter med orgelmusik – lördagar klockan 10.00

3 september – Lisa Hesselbom

10 september – Robert Bennesh (Franck 200 år)

17 september – Ralph Gustafsson

24 september – Benjamin Åberg

1 oktober – Cecilia Alling Andersen OBS! Konserten ges i Allhelgonakyrkan på grund av TV-inspelning i Domkyrkan

8 oktober – Musica Ficta under ledning av Bo Holten
Jakob Lorentzen orgel

15 oktober – Ursula Grahm

22 oktober – IDE Vokalensemble under ledning av Stefan Ekblad

29 oktober – Robert Bennesh (Franck 200 år)

5 november – Alla helgons dag, Högmässa kl. 11.00

12 november – Bengt Wittje

19 november – Johannes Skoog

26 november – Robert Bennesh

Andra konserter och musikgudstjänster

17 september – Kulturnattskonserter
Hela programmet hittar du här.

8 oktober kl. 19.00 – Schütz och andra mästare
Kör av sångare från Schützsällskapet och andra ensembler, Höör barock och basen Staffan
Liljas framför verk av Schütz och andra mästare, under ledning av Stefan Parkman.

10 oktober kl. 19.30 – César Franck 200 år
Trois Chorals framförs i ett hyllningsprogram till jubilerande kompositören César Franck.
Organist, Mats Hultkvist.

17-23 oktober kl 12.00 – Lund Choral Festival
Dagliga lunchkonserter kl. 12.00 samt ett särskilt söndagsprogram. Hela festivalprogrammet finns på www.lundchoralfestival.org

23 oktober kl. 17.00 – Gospelmässa
Kören One Nation tillsammans med kursdeltagare i inspirationsdag om gospel under ledning av Jonas Engström med vänner. Päst, Jan Kjellström.

28 oktober kl. 17.30 och 19.30 – Förklädd Gud
Lars-Erik Larsson-gymnasiet. Biljetter säljs via Ticketmaster.

5 november kl. 16.30 – Duruflés Requiem
Sopran, Emma Lyrén Fernandez. Organist, Fredrik Albertsson. Katedralkören. Dirigent, Stefan Ekblad. Präst, Lena Sjöstrand.

13 november kl. 17.00 – Firande av stiftshögtid
Sångare ur Kyrkosångsförbundet i Lunds stift med orkester och solister framför Per Gunnar
Peterssons ”Denna dagen, ett liv” och John Rutters ”Requiem” under ledning av Stefan Ekblad. Präst, Jan Kjellström.

15 november kl. 19.00 – Mozarts Requiem
Vokalensemblen VOS, Lunds domkyrkas gosskör med orkester och solister under ledning av Robert Bennesh. Biljetter säljs via Ticketmaster. Gratis för barn och ungdom upp till 18 år.

Vid entrébelagda konserter kan biljetter köpas på ticketmaster.se, Visit Lund AB på telefon 046-131415 och bokhandeln Arken. Kvarvarande biljetter säljs vid ingången till Domkyrkan i anslutning till aktuell konsert.

Under pandemin har domkyrkomusiken producerat konsertfilmer och musikklipp i olika format och längd som publicerats i Domkyrkans kanaler i sociala medier. Besök gärna Lunds domkyrka på Youtube där filmerna och klippen ligger i spellistan ”Musik i Lunds domkyrka”. Här nedan finns några smakprov.

Robert Bennesh, 046 71 88 84, robert.bennesh@svenskakyrkan.se
Lena Sjöstrand, 046 71 88 81, lena.sjostrand@svenskakyrkan.se