Karin Wiberg ställer ut i Domkyrkoforum

9-22 januari finns Karin Wibergs utställning “Moments” att beskåda i Domkyrkoforum. Utställningen består av skulpturer och fotografier (foto: Ida Magntorn).

Karin Wiberg utbildad skulptör och är verksam i Malmö och Lund med omnejd. Hennes skulpturer är gjorda av bränd lera som målas eller gjuts i brons.

Hon har tidigare ställt ut på bland annat Dunkers kulturhus i Helsingborg och flera andra platser i Sverige samt i Tokyo i Japan. Flera utställningar är planerade både på hemmaplan och internationellt.

“Jag har alltid varit fascinerad av urskogen, dess mystik, ursprungskällan, det farliga och okända, det vackra och behagliga.

Vem möter vi där i den mörka skogen, när vi känner att vi inte är på vår vanliga trygga plats utan istället stiger in i en ny och annorlunda värld?

Varje figur lever sitt eget liv med en bit av mig i sig.

Skulpturerna är byster av människor och djur som ser dig: de tänker, undrar vad du tänker innerst inne. Figurer som manifesterar sig som gråa stenar som kommer upp ur marken, eteriska vita varelser, djur med en mänsklig uppsyn, människor med ett djurs förvånade utseende”

– Karin Wiberg

Här kan du läsa om alla som ställer ut på väggen våren 2017.