Frihet – ny utställning på Väggen

Vad är frihet? Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski frågade 87 personer vad frihet är och gjorde bilder till varje svar. På Väggen i Domkyrkoforum i Lund visas nu utvalda delar av det projektet.

Det här citatet står skrivet på en liten lapp på väggen i Lottas ateljé:

Frihet är inte att alla som har råd kan köpa en egen sjö”.

Hon kom utifrån dessa rader på att hon ville veta vad folk ansåg att frihet är och skickade ut frågan på Facebook. VAD ÄR FRIHET? Vad tänker du på när man säger frihet? Vad är det för dig? När känner du frihet? Lotta ville helst ha folk spontana svar, utan betänketid och fick det också.

87 människor svarade och utifrån dessa svar gjorde jag sedan bilder till varje svar och en sammanställning kring vad dessa människor ansåg frihet vara.

– Det var väldigt roligt att så många engagerade sig och att arbeta tillsammans med människor på det här sättet. Det blir liksom än mer intressant när många hjärnor är engagerade och involverade på något sätt, säger Lotta.

Lotta Wästerlid Zmuda-Trzebiatowski  är konstnär, utbildad i England men verksam i Sverige sedan cirka 15 år tillbaka. Hon har sin ateljé i Hökarängen i Stockholm och arbetar heltid som konstnär.

Utställningen hänger uppe 20 februari-19 mars 2017. Läs mer om utställningarna på Väggen i Domkyrkoforum här.