LundaPride 2017

LundaPride närmar sig med stormsteg – 19-21 maj är det dags. Kyrkorna i Lund är en av medarrangörerna och vi välkomnar alla som vill att gå med oss i Prideparaden kl 15, lördag den 20 maj!

Redan på fredagen 19 maj har Nattkyrkan pride-tema kl 21-23.30 i Domkyrkan med Regnbågskören från Malmö och kören Kraja bland annat.

Tatueringssugen? Boka in en riktig gaddning eller få en tillfällig variant hos Svenska kyrkan i Pridepaken.

I Pridepark i Lundagård den 20 maj, 11-16, kommer besökare att kunna boka en tatuering med ”störst av allt är kärleken”-logotypen. Jonas Persson, präst i Domkyrkan, föregår med gott exempel och tatuerar den på ankeln! Det kommer också att finnas en tårta där par kan låta fotografera sig som tårtdekorationer. Dessutom piffar vi upp kyrkans lådcykel till en multimedial pride-mobil med änglavingar och tågets grymmaste schlagerspellista. Alla kan bidra med sina favoritlåtar!

Men givetvis är Pride inte bara ett jippo, vid vårt bord i Prideparken lördag 20 maj fokuserar vi på mänskliga rättigheter för HBTQ-personer runt om i världen och illustrerar läget med stora grafiska kartor. Här finns präster och andra medarbetare från Lunds alla församlingar på plats.

Under söndagen fylls Domkyrkoforum av workshops och föredrag mellan 14 och 19. Kvällen avslutas med en Regnbågsmässa i Domkyrkan, där Regnbågskören deltar. Mässan leds av Josefina Persson.

Mer information om LundaPride finns här.

För mer information och kyrkans aktiviteter under Pride, kontakta Lisa Vinsander, 046 35 87 36, lisa.vinsander@svenskakyrkan.se