Lördagskonsert för barn och unga

Robert Bennesh har valt en alldeles speciell repertoar till lördagens orgelkonsert: musik från sagans och filmens värld, speciellt med tanke på unga lyssnare.

En kyrkorgel är verkligen ett spännande instrument, med sina många pipor och olika ljudbilder: från kvittrande högt som småfåglar i trädgården till mullrande lågt som åskan en sensommarkväll. Akustiken i Lunds domkyrka gör inte upplevelsen mindre speciell – tvärt om! – och även unga lyssnare brukar stanna upp och låta sig uppfyllas av det mäktiga ljudet.

Konserten är en av två Lördagskonserter som har barn och unga i fokus. Nästa tillfälle blir den 16 december, då är det en barnversion av Bachs Juloratorium som framförs. Höstens lördagskonsertprogram finns här!

Vill du veta mer? Kontakta domkyrkoorganist Robert Bennesh, robert.bennesh@svenskakyrkan.se