Välkommen till Lunds domkyrka julen 2017!

I Domkyrkan firar vi många gudstjänster under juldagarna. Välkommen hit, oavsett om du vill delta i en mässa, bön, lyssna på julkonsert eller kanske bara sitta ner en stund och tända ett ljus.

Redan den 23 december 13.00 samlas vi vid krubban till en gudstjänst särskilt för barn. Fika efter gudstjänsten i Domkyrkoforum!
Klockan 18 är det ekumenisk vesper tillsammans med S:t Thomas katolska församling.

Julaftonen inleds med en mässa i högkoret 09.00. Vi lyssnar till Jesajas ord och öppnar oss för julens händelser.

Julaftonens gudstjänst för barn klockan 11.00 firas i mittskeppet med en dramatisering av julens händelser och sjunger våra mest omtyckta julpsalmer. Många barn och familjer brukar samlas till denna julbön.

Vid julbönen 13.00 sjunger vi in julen och lyssnar till julevangeliet på flera språk.

Julbönen 16.00 har en meditativ karaktär och Biskopen predikar.

Julnattens mässa inleds 23.30. Mässan firas vid mittskeppsaltaret. I mässan vandrar vi tillsammans till kryptan, Domkyrkans födelsegrotta. Vi firar Jesu födelse och herdarna och änglarna är i fokus.

Juldagens första gudstjänst är julottan som firas 07.00. Här sjunger vi Var hälsad sköna morgonstund och gläds över att Kristus är född till jorden. När vi lämnar kyrkan kan vi ana morgonljuset.

Juldagen 11.00 firas högmässa. Också här läses julevangeliet och vi får begrunda julens budskap, liksom Maria gjorde när herdarna lämnat stallet. Voices ger julkonsert på Juldagens eftermiddag klockan 15.30 (fri entré) och den engelska gudstjänsten firas 17.00.

Annandag jul den 26 december har en lite annorlunda karaktär. Det är den helige Stefanos dag. Martyrerna är dagens tema och den liturgiska färgen är röd, kärlekens, kampens och martyrernas färg. Högmässan startar klockan 11.00. Klockan 14.00 hålls en gudstjänst på teckenspråk.