Imaginal katedral - välkommen in i Domkyrkan under Lundakarnevalen

Imaginal katedral – Lundakarnevalen i Domkyrkan

Vart fjärde år intar Lundakarnevalen staden Lund och 2018 är just ett sådant. 18-20 maj utgör Lundagård och området runt Lunds domkyrka karnevalens hjärta och olika tält och scener formligen innesluter katedralen. I år är temat Imaginalkarneval och vi välkomnar besökare att komma in i kyrkorummet och delta i upplevelsevandringen ”Imaginal Katedral – kan du tro på det du inte ser?”

Under Domkyrkans valv har människor burit fram sina liv genom århundraden och här kan även dina tankar rymmas, både de du har ord för och de där orden inte räcker till.

Domkyrkan har öppet som vanligt (se öppettider och kalendarium här) men under fredagen och lördagen har vi extra nattöppet till kl 23.30. Förutom upplevelsevandringen, som öppnar fredag kl. 13, ser programmet för fredag 18-20 maj ut så här:

Fredag 18 maj

Nattkyrka

• Kl. 18-23.30. We float duo står för musiken, cirka kl. 22 firar vi en enkel mässa för den som vill. Upplevelsevandringen öppen från 13.00.

Lördag 19 maj

• Upplevelsevandringen öppen från 13.00
  • 18-19: USCH, Uniting Students’ Choir under ledning av Eva Kunda Neidek.
  • 19-20 Regnbågsmässa, Kent Wisti predikar, Lisa Vinsander celebrerar, regnbågskören medverkar.
  • 20-21 Tampico Drive
  • 21-22 Regnbågskören sjunger
  • 22-23 Tampico Drive.
  • 23 Kvällsbön

Söndag 20 maj

• Upplevelsevandringen öppen från 13.00-17.00

Utställningen Imaginal Katedral finns uppe från kl 13.00 på fredagen.

Välkommen in på en upplevelsevandring i Domkyrkan, vår Imaginala Katedral!

Läs mer om trafikläget i Lund under karnevalshelgen här.

För mer information, kontakta Lisa Vinsander, 046-71 87 36