Internationell musikfestival gör nedslag i Lund­

Första steget i ett framtida samarbete mellan den banbrytande internationella musikfestivalen ”Classical beat”, med bas i Eutin och Lübeck, resulterar tillsammans med Kulturskolan i Lund i en spännande konsert i Lunds domkyrka den 27 maj kl. 14.30.

– Tack vare detta samarbete ser vi fram emot att välkomna solister från Tyskland, USA och Uruguay. En självklar del av festivalen är att främja möten över generationsgränserna och uppmuntra till samspel mellan musikelever på olika nivå och professionella musiker, säger domkyrkoorganist Robert Bennesh.

Festivalen syftar till att skapa en plattform där kreativa samarbeten möjliggör och inspirerar till genreöverskridande musikaliska uttryck. Moderna klanger och elektronik finner ett symbiotiskt förhållande till konstmusikens rötter.

Redan fredag den 18 maj spelar den dynamiske musikern, kompositören, producenten, pianisten och DJ:n Luciano Supervielle på Malmö Live. Det unika musikaliska universum han skapar kommer alltså att möta Lunds Ungdomsorkester från Kulturskolan, i konserten i Domkyrkan den 27 maj.

Också högmässan den 27 maj kl. 11 färgas av eftermiddagens konserttema då Kulturskolans stråk- och slagverksbaserade orkester Ensemble Nouveau under ledning av Anna Svensson och Anna-Karin Henrell medverkar. Då uruppförs verket ”Till tidens slut”, av Kulturskolechef Håkan Carlsson. Även Lunds Kammarkör medverkar.

Till konserten tas ingen entréavgift men vi ser gärna en frivillig gåva vid utgången som ett bidrag till uppbyggnaden av detta samarbete. Konsertlängd 90 minuter.

Artister och solister

• Lunds Ungdomsorkester under ledning av Joakim Casagrande och Fredrika Persson
  • Classical Beat Festival Ensemble under ledning av Bernd Ruf
  • Luciano Supervielle, Montevideo – Piano och Electronics
  • Gregor Hübner, New York – Violin
  • Sven Klammer, Lübeck –  Trumpet
  • Doug Perry, New Haven – Marimba
  • Monika Roscher, München – Gitarr
  • Robert Bennesh, Lund – Orgel

FAKTA: Om konserten

• Var: Lunds domkyrka
  • När: Söndag 27 maj kl. 14.30
  • Kostnad: Fri entré, ingen biljett behövs.
  • Konsertlängd: 90 minute

För mer information: Robert Bennesh, domkyrkoorganist, 046 71 88 82