Finn nr 3 2018 – Tema ekumenik

Nu har Lunds domkyrkas tidning Finn kommit. Nummer tre 2018 har tema Ekumenik och där kan man bland annat läsa en intervju med Anders Piltz, katolsk präst i Lund, och Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, apropå att s:t Thomas katolska församling börjar fira sina söndagsmässor i Lunds domkyrka med start 21 oktober. Det finns också en spännande artikel där författarna till nya antologin ”Vägar mot Lund”, Anders Ödman och Maria Cinthio, berättar om Domkyrkans och Lunds allra tidigaste historia – och hur detta jättebygge påverkade staden, landskapet och dess invånare. Dessutom berättar Anita Larsson och Fru Görvel, en betydelsefull kvinna i Domkyrkans historia. Dessutom kalendarier, information, nyheter och annat som rör livet i och runt katedralen.