Ge röst och plats!

10 oktober 2018 uppmärksammar vi i Domkyrkan Världsdagen för psykisk ohälsa. Vi kommer bland annat att visa filmen ”Sankt Lars- där satt ju dårarna” i sällskap med filmskaparen Mattias Wellander Löfgren.

Första visningen är 14.00 och efter den visningen finns möjlighet att samtala med Mattias och med författaren till ”Undangömd på Beckomberga”, Ylva Olofsdotter Persson. Vi visar även filmen i sällskap med Mattias 17.00 och efter den visningen vandrar vi tillsammans till Sankt Lars kyrkogård. Filmen visas i Domkyrkoforums hörsal, fri entré men begränsat antal platser. För att vara garanterad plats – hämta biljett i Domkyrkoforums kafé fr.o.m lördag den 6 oktober 2018.

• 14.00 Filmvisning: Sankt Lars – Där satt ju dårarna.
    Samtal med filmskaparen Mattias Wellander Löfgren och författaren till ”Undangömd på Beckomberga” Ylva Olofsdotter Persson
  • 17.00 Filmvisning: Sankt Lars – Där satt ju dårarna.
    Vandring till Sankt Lars kyrkogård med ljuständning.
  • 18.30 Onsdagsmässa
  • 19.15 Föreläsning: Läkande sång
    Ellinor Ingvar-Henschen, sångterapeut och operasångerska om sitt arbete inom barn- och ungdomspsykiatrin samt om hur sång kan
    verka terapeutiskt. Fri entré.

Fri entré till filmen men begränsat antal platser. Biljetter som garanterar sittplats finns att hämta i Domkyrkoforum från och med lördag 6 oktober.
Vi vill på det här sättet vara en del i strävandet att ge en plats och en röst åt de människor som drabbats av psykisk ohälsa och därför blivit tystade, bortglömda och bortgömda. Se trailer för filmen här: https://www.youtube.com/watch?v=HzrXts6EpJw&feature=youtu.be

För information, kontakta: Sandra Lindqvist, diakon. sandra.lindqvist@svenskakyrkan.se