Visning av skrudkammaren
Lördagskonserter

Trettonhelgen i Lunds domkyrka 2019

Helgen 5-6 januari händer det massor i Lunds domkyrka. Vi bjuder på tre guidade visningar: två allmänna och en specialare: Skrudkammaren. Dessutom gästas Lördagskonserten kl 10-10.30 av en ung konsertorganist från Melbourne, Australien: Edwin Kwong.

Program för trettonhelgen 2019 i Lunds domkyrka.

Lördag 5 januari

• 10.00-10.30 Lördagskonsert med Edwin Kwong. Läs mer och lyssna här. Fri entré.
  • 11.00-12.00 Guidad visning av katedralen, på svenska. Visningen avslutas, för de som vill, med visning av det medeltida uret, som spelar kl 12.00. Samling i Domkyrkoforum.
  • 12.30 Guld, silke och sammet – följ med på visning bland guldbroderade mitror och purpurglänsande kåpor! Historiska museets skrudkammare rymmer Domkyrkans praktfulla textilskatter, ända från medeltiden och fram till i dag. PLATS: Historiska museet, samling
    vid Domkyrkans södra port, ut mot Domkyrkoplatsen.

Söndag 6 januari

• 11.00 Högmässa. Anna Alebo predikant, Lena Sjöstrand celebrant, Robert Bennesh organist och  S:t Laurentiikvartetten kör.
  • 12.30 pm-1 pm Free guided tour of Lund cathedral. Tour starts at Cathedral forum. At 1 pm the astronomical clock plays.
  • 5 pm Holy communion service, lead by pastor Lisa Svensson. By the organ: Robert Bennesh
  • 18.00 Ekumenisk vesper, tillsammans med S:t Thomas katolska församling.
  • 19.00 Katolsk högmässa.

Domkyrkoforum har öppet som vanligt med varma och kalla drycker, bakverk och smörgåsar. Där finns också möjlighet att läsa tidningar och titta på Maja Lindgrens utställning.

Varmt välkommen till Lunds domkyrka!