Var med och fira 15 juni!

Den 15 juni 1219 fick danskarna enligt legenden sin flagga – Dannebrogen. Den anses vara världens äldsta nationsflagga och i år, 2019, har den 800-årsjubileum. Läs om våra guidade Sunesen-visningar här!

Andreas Sunesen är begravd i Lunds domkyrka och han var en av de mest betydelsefulla personerna i katedralens historia.

Lördag den 15 juni 2019 firar vi i Lunds domkyrka med en guidad specialvisning klockan 11 – Ärkebiskop Andreas Sunesen och Dannebrogen. Visningen börjar i Domkyrkan och avslutas i Domkyrkomuseet där de fynd man gjorde när Sunesens sarkofag öppnades, finns. Fri entré!

Klockan 12 samma dag firar vi också en extra högtidlig middagsbön i kyrkans mittskepp (alltså inte vid graven i dopkapellet). Föreningen Norden Sydslevsig bidrar med tal och körsång.

För mer information, kontakta Melissa Isla Venegas, melissa.islavenegas@svenskakyrkan.se