Kördagar i Lund 2019

14-20 oktober fylls Lund av sköna stämmor när det är dags för Kördagar i Lund.

I Lunds domkyrka bjuder vi på lunchkonserter klockan 12, måndag till lördag och flera andra konserter i veckan, som avslutas med en musikhögmässa söndag den 20 oktober. Lördagskonserten kl 10.00 blir en körkonsert med musik från brittiska kröningar och kungliga vigslar kl 10.00. Fri entré till alla konserter nedan!

Svanholm Singers

En av Lunds stoltheter på manskörssidan! Körens ordinarie dirigent Sofia Söderberg har med varm hand lämnat över ledarskapet till Mats Paulson för denna konsert. 
Måndag 14 oktober kl 12.

Musikhögskolans kammarkör

Gästspel från Malmö! Musikhögskolans kammarkör leds av Mats Paulson, och konserten innehåller såväl musik ur den svenska körtraditionens kanon som ungt och nyskrivet.
Tisdag 15 oktober kl 12.

Ensemble Hven

På Ven bildades som namnet antyder Ensemble Hven. Det är en professionell ensemble specialiserad på barock- och renässansmusik under ledning av Adriano Gaglianello. 
Onsdag 16 oktober kl 12.

Ladybird

Hjärtats sånger
En fyra röster stark a cappellagrupp gästar festivalen med sånger och dikter om kärlek.
Torsdag 17 oktober kl 12.

Körallsång

Öppet hus för alla körsångsugna!

Under ledning av domkyrkokörledaren Stefan Ekblad och till mäktigt orgelackompanjemang av biträdande domkyrkoorganist Susannah Carlsson sjunger vi tillsammans ur körsångarnas tio-i-topplista för blandad kör! Ingen föranmälan behövs, noter får ni låna i kyrkan
Torsdag 17 oktober kl 19.

Bohemiachor (CZ)

Bohemiachor är en blandad kör bestående av körledare och körsångare från hela Tjeckien. De arbetar projektvis och nu kommer de till oss för att dela med sig av den fina tjeckiska körtraditionen!
Fredag 18 oktober kl 12.

Musik från brittiska kröningar och kungliga vigslar

Lunds domkyrkas gosskör, Katedralkören, S:t Laurentii Kammarkör, Ide Vokalensemble och   Vokalensemblen VOS. Gästorganister och körledare är Johan Hammarström från Västerås domkyrka och Jan H Börjesson från Kalmar domkyrka. Musik av bland andra  Parry, Wood, Rutter och Ireland.
Lördag 19 oktober kl. 10.

Vokalensemblen VOS 

Så länge sångernas fästen stå
VOS står för Voices Of Scandinavia vilket speglar körens klangideal; den skira och raka skandinaviska klang som blivit omtalad i körkretsar världen över. Musik av bland andra MacMillan, Britten, Allegri och nyskrivet av Dante Hidemark Boström. Körledare Jan H Börjesson.
Lördag 19 oktober kl 12.

Korallerna

Kropp, rum och röst
Som en dela av Konstkvällen i Lund, ger Korallerna en konsert i Petra Gipps konstutställning i Domkyrkans krypta. Fri entré men biljett krävs och kan hämtas på bokhandeln Arken från 15 oktober eller i Domkyrkans entré 15 minuter före konserten.

Musikhögmässa 

Medverkan Svanholm Singers

Svanholm Singer uruppför Domkyrkans beställning ”Mässa för manskör” av Emil Fredberg, kompositör och dirigent. Emil, som också sjunger i Svanholm Singers, har inspirerats av den klassiska liturgiska formen som han klätt i moderna harmoniska kläder.

Varmt välkomna!

Se hela programmet på www.lundchoralfestival.org