Norra kyrkogården Lund, allhelgonahelgen 2019

Under allhelgonahelgen minns vi på ett särskilt sätt våra döda. Vi smyckar deras gravar med blommor och tänder ljus som lyser upp i mörkret mellan lördag och söndag. Du är välkommen till en kyrka eller kyrkogård i Lund för att minnas.

Allhelgonahelgen inleds redan på fredagen den 1 november med en konsert i Sankt Olofs kapell
kl 19. Kören Collegium Vox Humana sjunger renässansmusik. Kapellet är öppet för ljuständning från kl 18.

På lördagen den 2 november spelas musik i Sankt Olofs kapell mellan kl 11 och 16.
Från Sankt Olofs kapell startar en pilgrimsvandring runt kyrkogården kl 14.
Kl 16 startar en minnesgudstjänst med domprost Bo Sandahl och Susannah Carlsson, musiker.
Under dagen serveras kaffe och te på kyrkogården av våra kyrkogårdsvärdar och det finns även präst och annan personal på plats för samtal.

Under dagen finns granris till försäljning på expeditionen kl 11–16.
Endast swish eller betalkort.

Kyrkogårdens grindar är öppna från 7 på morgonen till cirka 19.30 på kvällen, 2-3 november 2019.

Biltrafiken leds in via Kävlingevägen och ut via Baravägen. Det är mycket trafik till Norra kyrkogården den här dagen och det kan vara ont om parkeringsplatser. Vi rekommenderar att komma till fots eller med kollektivtrafiken.

Här hittar du mer information om vad som händer i Lunds domkyrka under allhelgonahelgen 2019.