Kulturnatten 2020

Under Kulturnatten brukar Lund sjuda av liv och Domkyrkan och Domkyrkoforum är inga undantag. Kulturnatten 2020 blir annorlunda – men för den skull inte händelselös. Från Domkyrkan sänder vi live och har filmpremiärer, både via Kulturnattens egen sajt och via vår egen Youtubekanal.

• Under lördagseftermiddagen släpper vi flera klipp där de olika grupperna i vår gosskörstrappa visar upp sig.
  • Också Vokalensemblen VOS släpper ett klipp och vi kommer också att släppa två hela konserter; en med Lunds domkyrkas gosskör tillsammans med flickkören Korinterna samt en orgelkonsert där Robert Bennesh framför verk av jubilarerna Janacek, Beethoven och Vierne.
  • Från kryptan sänder vi ett samtal i utställningen “Blek eld” mellan Lena Sjöstrand, domkyrkokaplan, Tor Billgren, kulturskribent och de bägge konstnärerna Benjamin Andersson och Eric Length.
Till kvällens orgelkonsert kl. 18, liksom  lördagskonserten kl. 10 inbjuder vi upp till 50 personer att höra konserten live.
Varmt välkommen fysiskt, via Kulturnattens hemsida eller via Domkyrkans facebook– och youtubesidor!