"Hand" av Erla S Haraldsdóttir

Konst i kryptan

Erla S Haraldsdóttir återkommer till Domkyrkans krypta med en ny utställning – Övergångar.
(FÖRLÄNGD! Visas till 9 maj)

Sedan 2017, när hon ställde ut senast, har Erla S Haraldsdóttir fördjupat sig mer i den bibliska och visuella symbolik som löper som en röd tråd genom konsthistorien. Allt från granatäpplen, palmblad, duvan och lammet till änglars vingar och närbilder av Jesu sår. Dessa symboler finns både som miniatyrmålningar i medeltida manuskript och i samtida konst.
– Kryptan och mina associationer till den har funnits med i arbetet. För mig hänvisar rummet till mysterierna om härkomst och uppståndelse. Bilden av fröet som läggs i jorden och som växer upp som en planta och blir ett träd som ger oss liv i dag berättar om död och uppståndelse, säger Erla S Haraldsdóttir om utställningen ”Övergångar” i kryptan.
Utställningen öppnar lördag den 20 mars klockan 10.30 med konstnären och domkyrkokaplan Lena Sjöstrand närvarande. Öppettiderna är samma som kyrkans. Under påsk och helger kan tiderna variera något, se lundsdomkyrka.se för aktuell dag.
På grund av rådande restriktioner kan endast 8 personer vistas samtidigt i kyrkan. Håll avstånd och var rädda om varandra.
Utställningen pågår till den 20 april 2021.
FÖRLÄNGD! Utställningen kommer att visas till den 9 maj.
Varmt välkomna!