Advent och jul i Lunds domkyrka 2020

Det blir en annorlunda advent och jul i år. Vi påverkas på olika sätt av Coronapandemin och av restriktionerna som ska hjälpa oss att hålla ned smittspridningen. I Domkyrkan arbetar vi med att ställa om så att bönen och gudstjänsten kan leva även om inte så många kan samlas i rummet.

Maxantalet 8 personer gäller över jul och nyår. På Domkyrkans facebooksida och youtube-kanal finns även dagliga andakter och musik. Lördagskonserterna är pausade. Lördagar kl. 10 går det istället lyssna till orgelmusik digitalt. På Luciamorgonen 07.00 finns Luciamusik att ta del av. Några av julens gudstjänster kommer också gå att fira digitalt. Den digitala omställningen är delvis är oprövad mark för oss alla. Vi utvecklar och ställer om.

Förändringar kan komma snabbt. Följ vår kalender för uppdateringar.

Domkyrkan är öppen. Välkommen in, tänd ett ljus, sitt en stund, skriv en bön i dopkapellet. På grund av begränsningen av antal besökare kan det hända att du får vänta en stund utanför kyrkan. Vi hoppas på ditt tålamod.

Det är en annorlunda advent och jul i år. Men detta är inte annorlunda – bönen fortsätter i Domkyrkan. Också i år. För staden, för världen, för kyrkan, för var och en som söker sin väg i en annorlunda tid.

Lena Sjöstrand
Domkyrkokaplan

Julklappsinsamling 2020

Julen ska få vara en glädjens stund för så många som möjligt. Vi önskar att alla barn får sina sin alldeles egna julklapp! SÅ här kan du bidra!

Ensam i jul?

Är du en av många människor som är rädd för ensamheten i jul? För samtidigt som julen för många är fylld av glädje och värme, känner sig många andra ensammare än någonsin.

Följ oss i advent och jul!

Här har vi samlat information om alla digitala satsningar vi gör i december 2020. Välkommen att delta via nätet!

Advent betyder ankomst

Har du tänt din adventsstjärna och börjat förbereda dig inför julen? Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes.

Bryt en tradition! Svenska kyrkans julinsamling 2020

Årets julinsamling har rubriken "Bryt en tradition!" Tillsammans kan vi stoppa tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp. Var med i kampen för varje flickas rätt till ett värdigt liv!

Domkyrkans julkrubba

I år kan vi dessvärre inte göra våra uppskattade julkrubbespel, på grund av risken för smittspridning. Därför gör vi en digital krubba som kommer att presenteras på instagram. Mer info kommer!